duminică, 11 decembrie 2011

Salata de boeuf

Reteta salata de boeuf

SALATA DE BOEUF. Aceasta salata este un fel de salata cu carne, derivat din salata ruseasca Olivier. Boeuf, în franceza înseamna carne de vita. Desigur, puteti pune, de asemenea, de vitel, carne de pui sau de curcan. Aceasta salata nu lipseste de pe masa romanilor de Craciun, Anul Nou sau Paste.
Reteta salata boeuf
Reteta salata de boeuf
Reteta salata boeuf: 2 morcovi, 1 patrunjel, 1 telina, 2 cartofi, 2 linguri cu varf mazare din conserva, 200 g carne fiarta in supa, 2-3 castraveciori acri.
Maioneza din: 1 galbenus fiert, 1 galbenus crud, 1 lingura cu varf mustar, 1/2 lamaie, 4 dl ulei, sare.

Preparare salata de boeuf
Carnea, zarzavatul, cartofii fierte toate in supa de carne, se taie cubulete, mazarea fiarta sau din conserva, castraveciorii acri tocati marunt si scursi de zeama, toate se amesteca cu circa 250 g maioneza cu mustar si zeama de lamaie (vezi maioneza). Se potriveste de sare si daca mai este nevoie de mustar sau castravete, dupa gustul fiecaruia. Sarea sa fie fina ca sa nu se topeasca ulterior si sa sareze prea tare. Se araneaza pe platou, se unge la suprafata cu un strat subtire de maioneza. Se orneaza dupa fantezie, facand diferite flori din albus, gogosari, masline, felii de lamaie cu marginea dintata etc. Salata de boeuf cu maioneza nu se va pastra la frigider la o  temperatura prea scazuta, ca se taie maioneza (se separa uleiul de ou). Nu se mai poate repara decat daca se scurge tot uleiul si se pune alta maioneza, dupa ce se tine mai la cald salata.
Despre blog

Bine ati venit pe blogul nostru cu retete culinare preparate acasa. Blogul nostru contine o colectie de retete culinare romanesti si din intrega lume. Aceste retete pot fii gatite de orice gospodina, in propria bucatarie, deoarece retetele noastre contin instructiuni de preparare pas cu pas, cat si fotografii sau video. .

Un comentariu: