vineri, 15 martie 2013

Untura

Untura si jumari de porc

Autentica, de neegalat si gustoasa, untura din slănină preparată la domiciliu, poate satisface gusturile cele mai rafinate și îmbogăți multe rețete, ceea ce le face unice și gustoase.
În cazul în care nu ați încercat să preparati untura singure acasa, în acest ghid vom arata cum se face untura clasică într-un mod foarte simplu și autentic.

Untura de porc

Cum se face untura de casa

Untura se poate obtine prin topirea slãninii groase, care se curãtã de sorici, se taie bucãti, se pune într-un vas larg, se topeste la foc domol. Dupã primele clocote untura se strecoarã într-un vas curat. Jumãrile se lasã sã se topeascã în continuare, amestecând mereu ca sã nu se prindã pe fundul vasului. Când au devenit aurii, se ridicã la suprafata vasului, se scot cu un strecurãtor, se sãreazã dupã gust. Untura se strecoarã printr-un tifon curat si umed, se lasã sã se rãceascã, se pune în borcane acoperite cu un celofan la care i s-au dat gãuri pentru aerisire. Se mai poate pãstra în canistre speciale, emailate, cu capac prevãzut cu orificii de aerisire, în locuri aerisite, la rece. Jumãrile se pot consuma imediat, sau se pãstreazã în borcane, la rece, putând fi folosite la prãjituri, sarmale, varzã cãlitã, pastã de jumãri.

Termenu de cautare:

  • untura
  • untura de porc
  • cum se face untura
  • preparare untura
  • reteta untura
  • retete de untura
  • untura din slanina
  • untura de la porc
  • untura de casa
  • untura de casa reteta
Despre blog

Bine ati venit pe blogul nostru cu retete culinare preparate acasa. Blogul nostru contine o colectie de retete culinare romanesti si din intrega lume. Aceste retete pot fii gatite de orice gospodina, in propria bucatarie, deoarece retetele noastre contin instructiuni de preparare pas cu pas, cat si fotografii sau video. .

Un comentariu: