sâmbătă, 19 iulie 2014

Bors de miel cu leustean

Reteta bors de miel cu leustean

Bors de miel cu leustean - reteta culinara, mod de preparare, comentarii si instructiuni pentru gatit, impresii in urma prepararii.
Va oferim o reteta de bors de miel cu leustean pentru 6 persoane, cu durata de gatire de aproximativ 2,5 ore.
Pentru cele 6 portii de bors de miel cu leustean avem nevoie de urmatoarele ingrdiente:100 ml ulei, 1 l bors proaspat, 1 kg carne de miel, cu os, 50 g orez, 2-3 legaturi de ceapa verde, 1 ceapa uscata, 2 morcovi, 1 patrunjel rădacina, 1 legături de patrunjel proaspat, 2 legaturi de leustean 2 galbenusuri, smantana pentru decor, sare, piper.


Preparare bors de miel cu leustean:

Ceapa uscata, morcovii, ceapa verde si albitura se curăta si se spala. Se toaca marunt si se calesc putin in ulei incins.
Carne se taie si se spala, apoi se pune la fiert in apa rece cu sare.
Se adauga si legumele la fiert si se lasa pe foc mediu timp de 2 ore.
Aproape de final se pune orezul spalat bine. Se mai lasa să fiarba pana cand orezul este bine fiert iar carnea se desprinde singura de pe oase.
Se condimentează ciorba cu sare si piper.
Se adaugă pătrunjelul  si leusteanul tăiat mărunt si se opreste focul.
Într-un castron, se bat galbenusurile cu o ceasca de smantana, iar cu ajutorul unui polonic se pune zeama din supa, putin câte putin, amestecand tot timpul, pentru a uniformiza temperatura din supa cu cea din castron. Când este la fel, iar ciorba s-a răcorit putin se toarnă amestecul de ou si smantană in oala cu supa.
Despre blog

Bine ati venit pe blogul nostru cu retete culinare preparate acasa. Blogul nostru contine o colectie de retete culinare romanesti si din intrega lume. Aceste retete pot fii gatite de orice gospodina, in propria bucatarie, deoarece retetele noastre contin instructiuni de preparare pas cu pas, cat si fotografii sau video. .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu