duminică, 9 decembrie 2012

Tarta cu umplutura de cartofi si branza

Tarta cu umplutura de cartofi si branza - reteta culinara, mod de preparare, comentarii si instructiuni pentru gatit.

Coca:
300 g faina, 100 g unt, 2 galbenusuri, 2 linguri smantana, 1 virf de cutit de bicarbonat, sare
Se prepare o coca din componentele de mai sus, se framânta usor pâna devine omogena si apoi se lasa Ia rece 2-3 ore.

Umplutura:

 300 g cartofi, 50 g unt, 200 g brânza, 30 g casccaval.
Cartofii fierii si brànza se paseaza, se adauga untul topit si se amesteca. Intre timp pe o planseta presarata cu faina, se intinde coca intr-o forma groasa din care se decupeaza rondele cu gura unui pahar mai mare, cu care se captusesc formele de tarte, apasându-se bine si intepându-le cu furculita. Se introduc apoi in cuptor, pâna se coc pe jumatate, dupa care se scot si se umplu cu compozitia de cartofi, se presara caacaval ras si se introduc din nou in cuptor pana se coc complet si se rumenesc pe deasupra.
Despre blog

Bine ati venit pe blogul nostru cu retete culinare preparate acasa. Blogul nostru contine o colectie de retete culinare romanesti si din intrega lume. Aceste retete pot fii gatite de orice gospodina, in propria bucatarie, deoarece retetele noastre contin instructiuni de preparare pas cu pas, cat si fotografii sau video. .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu