Bors de miel - reteta culinara, mod de preparare, comentarii si instructiuni pentru gatit.
Ingrediente necesare pentru 6 - 8 portii de bors de miel:1 kg de carne de miel cu os
1 litru de bors proaspat
2 legaturi de ceapa verde
1 ceapa uscata
2 morcovi
1 radacina de patrunjel
1 legatura de patrunjel verde proaspat
cateva fire de leustean proaspat
50 g de orez
30 - 50 ml de ulei
2 galbenusuri de ou
o ceasca cu smantana
sare si piper
Modul de preparare:
Morcovi, ceapa uscata, ceapa verde si radacina de patrunjel se curata si se spala. Se toaca marunt si se calesc putin in uleiincins.
Carnea se marunteste si se spala, apoi se pune la fiert in apa cu sare.
Se spumeaza de 2-3 ori.
Se adauga legumele calite la fiert si se lasa 2 ore la foc normal.
Dupa 2 ore de fiert, carnea trebuie sa se desprinda singura de pe os.
Se adauga orezul spalat si se lasa sa fiarba bine.
Se adauga sarea si piperul dupa gust.
Se adauga leusteanul si patrunjelul taiat marunt si se opreste focul.
Se bat gălbenusurile cu o ceasca de smantana intr-un castron, iar cu ajutorul unui polonic se pune zeama din supa, putin cate putin, amestecand tot timpul, pentru a uniformiza temperatura din supa cu cea din castron. Cand este la fel, iar ciorba s-a racorit putin se toarna amestecul de ou si smantana în oala cu supa.
Bors de miel ... mam mam...
RăspundețiȘtergereReteta bors de miel pentru sarbatorile pascale
RăspundețiȘtergere