vineri, 15 martie 2013

Preparare jambon

Reteta jambon - reteta culinara, mod de preparare, comentarii si instructiuni pentru gatit.
Jambon de casa

Preparare jambon de casa

Jambonul (sonca) se preparã din pulpele din spate ale porcului care s-au scos de la sare. Pregãtirea lor se face astfel: partea de jos a piciorului se reteazã, se înlãturã grãsimea de prisos, fleica si vertebrele de la coadã. Se pune jambonul într-un vas mare cu zeamã de varzã muratã fierbinte, condimente (piper, foi de dafin, cuisoare, cimbru, usturoi), se lasã sã fiarbã în clocot 2-3 ore. Este gata când se pãtrunde usor cu furculita. Se lasã sã se rãceascã în zeama în care a fiert, dupã care se scurge sub un teasc, apoi se afumã.
Despre blog

Bine ati venit pe blogul nostru cu retete culinare preparate acasa. Blogul nostru contine o colectie de retete culinare romanesti si din intrega lume. Aceste retete pot fii gatite de orice gospodina, in propria bucatarie, deoarece retetele noastre contin instructiuni de preparare pas cu pas, cat si fotografii sau video. .

Un comentariu: