sâmbătă, 10 decembrie 2011

Sote de legume

Soteuri de legume
Sote de legume
SOTE DE LEGUME se pote face din urmatoarele: mazare, fasole verde, sparanghel, dovlecei, morcovi, ceapa verde, varza de bruxelles, ciuperci, cartofi , ardei rosu, ardei galben si conopida.

Cum se prepara soteul de legume:
Puneti apa la fiert si, cand clocoteste, puneti legumele inauntru si opriti focul. Scoateti legumele dupa aproximativ 1- 2 minute (trebuie lasate legumele in apa cat sa fie mai moi, nu fierte). Dupa ce scoateti legumele din apa clocotita, le treceti pe sub un jet de apa rece ca gheata, le scurgeti si apoi le faceti sote intr-o tigaie cu ulei de masline, usturoi taiat felii subtiri, sare, piper si cateva picaturi de zeama de lamaie ca sa-si patreze culoarea. La sfarsit se pune peste legume 50 g unt bucatele si patrunjel tocat. Se tin pe un vas cu apa fierbinte, acoperita pana la servire.
Despre blog

Bine ati venit pe blogul nostru cu retete culinare preparate acasa. Blogul nostru contine o colectie de retete culinare romanesti si din intrega lume. Aceste retete pot fii gatite de orice gospodina, in propria bucatarie, deoarece retetele noastre contin instructiuni de preparare pas cu pas, cat si fotografii sau video. .

2 comentarii:

  1. Se poate sota si un singur fel de legume? de ex: nimai mazare sau numai fasole verde.

    RăspundețiȘtergere
  2. Am facut dumineca trecuta sote de legume dupa reteta aceasta. Nu cred ca am mancat in viata mea sote mai bun ca asta si culoarea si gustul iasa perfect daca se respecta indicatiile.

    RăspundețiȘtergere