* unt 50 g
* făină 150 g
* morcovi 300 g
* ouă 3
* ulei 100 ml
* rădăcină de ţelină 200 g
* cartofi 750 g
* sare
* piper
Preparare chiftele din legume:
Cartofii se fierb în apa cu sare si se curata de coaja. Morcovii şi telina se curata, se spala, se introduc în apa cu sare, se fierb, se scurg.Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne. Ouale se spala sub jet de apa rece. Ceapa
se înabusa în 50 ml ulei si 50 ml apa.
Cartofii, morcovii, telina se dau prin masina de tocat si se amesteca cu ceapa, sare, piper, oua, obtinandu-se o compozitie din care se formeaza chiftelute, care apoi se prajesc pe ambele parti.
Se serveste cald, cu unt topit deasupra.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu