duminică, 11 decembrie 2011

Tocana sarbeasca din carne de porc


Tocana sarbeasca

Reteta tocana sarbeasca din carne de porc: 300 g de carne de porc, 3 ardei grasi, 1 ceapa mare (100 g), 1/4 kg rosii, 100 g orez, 5 linguri ulei, patrunjel, sare, piper.

Ceapa tocata marunt se clateste 2 minute in ulei, se pune carnea tocata bucati mai mici, se inabuse ca sa-si pastreze substantele hranitoare. Se adauga cate putina apa pana este aproape fiarta. Atunci se pune orezul, spalat si scurs de apa, ardeiul taiat felii subtiri si 1/4 litri apa. Dupa 15 minute se pun rosiile taiate felii, care vor lasa si ele apa, un varf de cutit piper si patrunjel tocat. Se potriveste de sare si se fierb in continuare cu capac la foc mic sau la cuptor pana scade apa si orezul este fiert. Nu trebuie scazuta apa de tot, deoarece daca mai sta, se absoarbe si atunci se usuca prea mult.
-->
Despre blog

Bine ati venit pe blogul nostru cu retete culinare preparate acasa. Blogul nostru contine o colectie de retete culinare romanesti si din intrega lume. Aceste retete pot fii gatite de orice gospodina, in propria bucatarie, deoarece retetele noastre contin instructiuni de preparare pas cu pas, cat si fotografii sau video. .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu