duminică, 4 iulie 2010

Ciorba de sfecla

Cum se prepara ciorba de sfecla
Reteta ciorba de sfecla
Ciorba de sfecla
Ingrediente:
1/2 kg sfecla, morcov, patrunjel, ceapa (toate 200 g ), 1 cartof de marime mijlocie, 2-3 linguri untdelemn, leustean, patrunjel, sare.

Mod de preparare:
Zarzavatul si ceapa, rase prin razatoarea cu gauri mari, se calesc in untdelemn 2 minute, adaugindu-se apoi cca 1 1/2 l apa fierbinte; se fierbe 30 minute. Sfecla curatata si rasa prin razatoarea cu gauri mari si cartoful taiat in cubulete se adauga si se fierb in continuare pina ce se moaie toate. Se acreste apoi cu bors, zeama sau sare de lamiie, sau otet, completind lichidul ca sa nu fie ciorba prea deasa. Se potriveste gustul cu sare, lasind sa mai fiarba citeva clocote si se adauga frunzele pentru aroma. Nu se drege. Se pot adauga oua fierte tari taiate pe jumatate. Se poate servi si rece.
Despre blog

Bine ati venit pe blogul nostru cu retete culinare preparate acasa. Blogul nostru contine o colectie de retete culinare romanesti si din intrega lume. Aceste retete pot fii gatite de orice gospodina, in propria bucatarie, deoarece retetele noastre contin instructiuni de preparare pas cu pas, cat si fotografii sau video. .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu