joi, 8 decembrie 2011

Lichior de oua

6 galbenusuri, 400 g de zahar, 1/4 l alcool, 1 dl rom, 6 dl lapte, 1 plic zahar vanilat sau 1/4 baton vanilie.
Galbenusurile se freaca cu zaharul intr-un cazanel smaltuit de 2 litri. Se adauga batonul de vanilie desfacut in jumatate, se freaca bine si se subtiaza cu lapte. Se bate compozitia cu telul pe un vas cu apa clocotita 10 minute, pana se leaga ca o smantana subtire. Se ia de e foc, se adauga vanilia praf daca nu s-a pus baton si se lasa sa se raceasca. Cand este aproape rece  se pune treptat alcoolul si romul, amestecand mereu, apoi se toarna in sticle.
Se poate consuma imediat dupa ce s-a racit. Cu cat mai sta se mai ingroasa.
Despre blog

Bine ati venit pe blogul nostru cu retete culinare preparate acasa. Blogul nostru contine o colectie de retete culinare romanesti si din intrega lume. Aceste retete pot fii gatite de orice gospodina, in propria bucatarie, deoarece retetele noastre contin instructiuni de preparare pas cu pas, cat si fotografii sau video. .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu