miercuri, 4 ianuarie 2012

Oua moi

Oua moi
Se pun ouale in apa clocotita cu sare (sarea intareste coaja). Se fierb 3 minute de cand incepe sa clocotesca din nou apa, care trebuie sa treaca peste ele. Albusul va fi coagulat pe jumatate si galbenusul va fi moale.
Se trec 1/2 minut in apa rece, apoi se scurg imediat, ca sa se curete mai usor coaja. Daca se tin mai mult in apa rece coaja se lipeste mai tare de albus din cauza ca aerul care exista intre albus si coaja prin racire se contracta, se formeaza un vid, care atrage coaja. Acest lucru se intampla la ouale foarte proaspete la care acest spatiu este foarte mic. Daca se tin numai 1/2 minut, se condenseaza putin aerul, se formeaza un lichid, care va desprinde usor coaja. Se pune in paharele sau in suprturi anume pentru acest scop. Se servesc fierbinti, cu lingurita, direct din coaja lor.

Despre blog

Bine ati venit pe blogul nostru cu retete culinare preparate acasa. Blogul nostru contine o colectie de retete culinare romanesti si din intrega lume. Aceste retete pot fii gatite de orice gospodina, in propria bucatarie, deoarece retetele noastre contin instructiuni de preparare pas cu pas, cat si fotografii sau video. .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu