miercuri, 4 ianuarie 2012

Oua romanesti

Pentru 4 ochiuri se pune o cratiţă cam de 2 l cu apă puţin mai mult de jumătate, să fiarbă cu o linguriţă de sare şi o lingură de oţet, care au proprietatea de a coagula mai repede albuşul, să nu se împrăştie în oală. Când clocoteşte apa, se trage cratiţa la o parte, ca să nu clocotească prea tare şi se sparg ouăle unul câte unul, păstrând distanţă între ele. Se lasă la foc mic până se coagulează albuşul, apoi se scot cu lingura de spumă, scurse bine de apă. Se aşează pe farfuria caldă, iar deasupra se pun bucăţele de unt, zeamă de lămâie, pătrunjel tocat.

Despre blog

Bine ati venit pe blogul nostru cu retete culinare preparate acasa. Blogul nostru contine o colectie de retete culinare romanesti si din intrega lume. Aceste retete pot fii gatite de orice gospodina, in propria bucatarie, deoarece retetele noastre contin instructiuni de preparare pas cu pas, cat si fotografii sau video. .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu