duminică, 18 noiembrie 2012

Tocana secuiasca

Tocana secuiasca - reteta culinara, mod de preparare, comentarii si instructiuni pentru gatit.
Reteta tocana secuiasca


Ingrediente necesare pentru tocana secuiasca:
500 g carne de porc semigrasa,1 kg de varza acra taiata ca fideaua, 2-3 linguri ulei, 3 ceapa, boia dulce sau pasta de ardei, marar, cimbru, o foaie de dafin, piper, ienibahar.




Mod de preparare:
Ceapa taiata marunt si carnea taiata in bucati potrivite se calesc 5-6 minute intr-o cratita cu ulei, la foc mic, adaugind apoi o 1/2 linguirta cu boia dulce sau pasta de ardei. Dupa aceea se adauga varza spalata si stoarsa si 200 ml apa, lasind sa fiarba acoperite la foc mic, completind din cind in cind lichidul si amestecind mai des, ca sa nu se arda varza. Se pune foaia de dafin, 1/2 lingurita cu piper si un virf de lingurita cu ienibahar, o ramura de cimbru si marar verde sau uscat. Cind toate sint fierte, mincarea nu trebuie sa aiba prea mult sos. La masa, tocana se poate servi cu smantina si mamaliga.
Despre blog

Bine ati venit pe blogul nostru cu retete culinare preparate acasa. Blogul nostru contine o colectie de retete culinare romanesti si din intrega lume. Aceste retete pot fii gatite de orice gospodina, in propria bucatarie, deoarece retetele noastre contin instructiuni de preparare pas cu pas, cat si fotografii sau video. .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu