vineri, 15 martie 2013

Caltabosi cu sange

Caltabosi cu sange - reteta culinara, mod de preparare, comentarii si instructiuni pentru gatit.
Sangerete

Caltabosi cu sânge: se fierb bine 700 gr. slãninã slabã, 300 gr. sorici. Jumãtate din slãnina fiartã se toacã mãrunt cu satârul, iar cealaltã jumãtate se taie în cuburi mici. Soriciul se taie mãrunt ca tãieteii. Se amestecã cu 500 gr. de sânge închegat frecat cu sare sau dat prin masina de tocat, se adaugã 5-6 boabe de enibahar, pisat, boia de ardei dulce, se amestecã totul (se frãmântã cu zeama în care a fiert slãnina), se umplu intestinele repartizate pentru caltabosi. Se leagã la capete, se înteapã cu acul, se fierb în apã rece la foc mic, pânã când nu mai iese sânge. Se scot, se lasã într-un vas cu apã rece, iar dupã ce s-au rãcit, se pãstreazã la rãcoare.
Despre blog

Bine ati venit pe blogul nostru cu retete culinare preparate acasa. Blogul nostru contine o colectie de retete culinare romanesti si din intrega lume. Aceste retete pot fii gatite de orice gospodina, in propria bucatarie, deoarece retetele noastre contin instructiuni de preparare pas cu pas, cat si fotografii sau video. .

Un comentariu: