Reteta placintei moldovenesti
Ingrediente (10 Porţii):pentru aluat:
1 kg făină
500 ml apă călduță
1 cub de drojdie sare
pentru umplutură:
500 g brânză de vaci
400 g telemea de oaie
3 ouă
Mod de preparare:
1.Puneţi jumătate din cantitatea făinii într-un vas mai mare, adăugaţi sarea, apa călduță şi drojdia (dizolvată în apă caldă cu zahăr) şi frământați un aluat mai moale.
2.Lăsaţi la dospit circa 2 ore într-o încăpere mai caldă şi amesteci când creşte aluatul (trebuie să crească de 3 ori). După aceea puneţi restul de făină şi frământați.
3.Mai lăsaţi 1/2 oră, apoi întindeţi 6 foi potrivite (rotunde), le ungeţi cu ulei şi le mai lăsaţi 15 minute. După aceea întindeţi fiecare foaie separat, cu mâna şi o îndoiţi în 2 părți (foaia trebuie întinsă bine, să fie foarte subțire).
4.Amestecaţi brânza de vaci cu telemeaua rasă şi cu 2 ouă. Puneţi umplutura peste foaia de aluat, rulaţi şi daţi forma unui melc.
5.Aşezaţi ruloul într-o tavă unsă cu margarină şi îl ungeţi cu un ou bătut. Mai lăsaţi 15 minute şi introduceţi în cuptorul preîncălzit.
6.Coaceţi la temperatura potrivită circa 45 de minute. Este delicioasă ca aperitiv.
Durată: mai mult de 60 minute
Complexitate: simplu
-->
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu