luni, 28 iunie 2010

Caltabosi

  Caltabosi -- reteta culinara, mod de preparare, comentarii si instructiuni pentru gatit, impresii in urma prepararii.

Ingrediente:
1,5 kg ficat, inima, plamani, splina de porc, 1 kg carne ramasa de la fasonare sau de la ceafa, 300 g ceapa, 100 g orez, intestine groase, sare, piper pisat

Mod de preparare:
Ficatul, inima, plamanii si splina se pun la fiert impreuna, iar carnea se pune la fiert separat. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt, se inabusa in putina untura sau cu slanina proaspata, taiata marunt. Orezul se alege, se spala si se pune la fiert pana se umfla, apoi se scurge si se clateste cu apa rece. Carnea si organele, dupa ce au fiert si s-au racit, se trec prin masina de tocat carne. In pasta obtinuta se adauga orezeul, ceapa inabusita bine (calita) si condimente dupa gust. Se amesteca bine componentele, obtinandu-se o compozitie omogena cu care se umple intestinul gros.
La masina de tocat carne se adauga un dispozitiv special, prevazut cu o palnie de umplut carnati, care se gaseste in comert, adaptat la marimea masinii de tocat. Se trece tot intestinul prin palnie, lasandu-se capatul (legat cu o ata) putin afara. Umplerea se realizeaza lent, pentru a nu se indesa compozitia, legandu-se din loc in loc cu o sforicica. Caltabosii umpluti se pun la fiert in apa fierbinte si se fierb lent, fara sa clocoteasca, timp de 30-40 minute, in timpul fierberii se inteapa cu un ac gros in locurile umflate, pentru a nu plesni. Caltabosii fierti se scot intr-un vas cu apa rece, iar dupa racire se pun pe o planseta pentru zvantat. Se pastreaza la rece, se recomanda sa se serveasca cu gustari la mesele principale cu mustar.
 
Despre blog

Bine ati venit pe blogul nostru cu retete culinare preparate acasa. Blogul nostru contine o colectie de retete culinare romanesti si din intrega lume. Aceste retete pot fii gatite de orice gospodina, in propria bucatarie, deoarece retetele noastre contin instructiuni de preparare pas cu pas, cat si fotografii sau video. .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu