luni, 28 iunie 2010

Chiftelute cu sunca si cartofi

 Chiftelute cu sunca si cartofi -- reteta culinara, mod de preparare, comentarii si instructiuni pentru gatit, impresii in urma prepararii.

Ingrediente:
250 g de sunca, 500 gr de cartofi, 3 oua, 2 linguri de lapte, sare, piper, cimbru, pesmet, ulei.

Mod de preparare:
Se fierb cartofii intregi, in coaja, in apa cu sare. Cartofii sunt fierti atunci cand furculita intra bine in ei. Cand sunt fierti, ii speli bine cu apa rece si ii cureti de coaja. Sunca e de preferat sa nu fie sarata, sau daca e sarata sau afumata, sa nu mai adaugi sare deloc. Treci prin masina de tocat sau prin blender cartofii impreuna cu sunca si condimentele. Vei obtine o pasta omogena, peste care spargi ouale intregi si amesteci totul cu laptele. Din pasta obtinuta modelezi chiftelute, fie rotunde fie plate si alungite, in functie de modalitatea de servire. Dai chiftelutele prin ou si pesmet si le prajesti in baie de ulei incins, pe ambele parti. Scoti chiftelutele de sunca si cartofi pe o hartie absorbanta si le lasi sa se scurga bine de surplusul de ulei. Le poti servi pe platou alaturi de alte aperitive sau alaturi de diverse sosuri.

Despre blog

Bine ati venit pe blogul nostru cu retete culinare preparate acasa. Blogul nostru contine o colectie de retete culinare romanesti si din intrega lume. Aceste retete pot fii gatite de orice gospodina, in propria bucatarie, deoarece retetele noastre contin instructiuni de preparare pas cu pas, cat si fotografii sau video. .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu