luni, 28 iunie 2010

Pate de porc

 Pate de porc -- reteta culinara, mod de preparare, comentarii si instructiuni pentru gatit, impresii in urma prepararii.

Ingrediente:
2 kg ficat, 2 kg carne de porc, 2 kg slanina, 2 kg ceapa, sare si piper dupa gust, 2 foi de dafin

Mod de preparare:
Se trece totul prin masina de carne separat, astfel: prima data slanina, apoi ceapa, carnea si ultimul ficatul. In aceeasi ordine – slanina, ceapa, carnea, ficatul – se pun intr-o cratita mare, pe foc. Totul este gata cand untura s-a ridicat si atunci se pune sare dupa gust, piper si foile de dafin. Se lasa la racit, iar a doua zi se mai dau inca o data prin masina de tocat si se pun din nou la foc. Dupa ce compozitia a dat in cateva clocote, se aseaza pateul in borcane cu filet. Daca pateul nu are untura deasupra, se topeste putina untura proaspata si se pune peste el. Se infileteaza borcanele sau se acopera cu celofan si se pun in camara la rece.

Despre blog

Bine ati venit pe blogul nostru cu retete culinare preparate acasa. Blogul nostru contine o colectie de retete culinare romanesti si din intrega lume. Aceste retete pot fii gatite de orice gospodina, in propria bucatarie, deoarece retetele noastre contin instructiuni de preparare pas cu pas, cat si fotografii sau video. .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu