luni, 28 iunie 2010

Ciorbă de vitel cu mazăre

 Ciorbă de vitel cu mazăre -- reteta culinara, mod de preparare, impresii, recenzii, opinii si pareri personale in urma prepararii.

Ingrediente:
800 g carne de viţel, 800 g roşii, 2 morcovi, 1 ţelină, 1 rădăcină de pătrunjel, 4 cepe, 1 ardei gras, 400 g mazăre, 400 ml borş, 1 legătură de leuştean, sare, piper.

Mod de preparare:
Carnea de viţel se taie în bucăţi mici, se spală şi se pune într-un castron la rece. Cepele se curăţă de foi, se spală şi se taie în jumătăţi sau se lasă întregi. Morcovii, ţelina şi rădăcina de pătrunjel se curăţă de coajă, se spală şi se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari. Ardeiul se curăţă de seminţe şi se taie în felii subţiri sau în cuburi. Roşiile se opăresc câteva minute în apă fierbinte, apoi se curăţă de pieliţă şi se taie mărunt. Într-o oală se pun la fiert 3 litri de apă şi carnea de viţel. Se ia spuma, se adaugă cepele, morcovii, rădăcina de pătrunjel şi ţelina tocate. Se lasă să fiarbă timp de 20 de minute la foc mediu, se adaugă roşiile, mazărea şi feliile de ardei. Borşul se fierbe separat şi se toarnă în oală, adăugându-se sarea şi piperul după gust. Când carnea este fiartă, se presară leuşteanul tocat mărunt, se opreşte focul şi se acoperă oala cu un capac. Se serveşte fierbinte alături de mămăligă fierbinte.

Despre blog

Bine ati venit pe blogul nostru cu retete culinare preparate acasa. Blogul nostru contine o colectie de retete culinare romanesti si din intrega lume. Aceste retete pot fii gatite de orice gospodina, in propria bucatarie, deoarece retetele noastre contin instructiuni de preparare pas cu pas, cat si fotografii sau video. .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu