luni, 28 iunie 2010

Ciorbă de vițel

  Ciorbă de vitel  -- reteta culinara, mod de preparare, impresii, recenzii, opinii si pareri personale in urma prepararii.

Ingrediente:
1/2 kg carne de vitel, 2-3 oase, 2 morcovi, 1 pastirnac, 1 radacina de patrunjel, 1 ceapa, 1/2 telina, 1 cescuta orez, 2 oua, zeama de lamaie, sare, 2,5 l apa.

Mod de preparare:
Se spala oasele, se sparg si se fierb 1 1/2-2 ore, dupa care se strecoara zeama si se pune din nou la fiert. Se spala carnea de vitel, se taie in bucati potrivit de mari si se introduce in zeama in care au fiert oasele. Dupa ce a dat in citeva clocote, se ridica spuma, apoi se adauga ceapa tocata marunt si zarzavatul curatat, spalat si taiat foarte subtire. Se lasa sa fiarba la foc domol 1/2 -1 ora, in vasul acoperit cu capac. Cind carnea este fiarta, se adauga si orezul, fiert separat si limpezit cu apa rece. Se drege ciorba cu ou si se adauga zeama de lamiie dizolvata in putina apa. Se potriveste dupa gust, adaugindu-se si restul de sare si acreala, daca mai este necesar.

Despre blog

Bine ati venit pe blogul nostru cu retete culinare preparate acasa. Blogul nostru contine o colectie de retete culinare romanesti si din intrega lume. Aceste retete pot fii gatite de orice gospodina, in propria bucatarie, deoarece retetele noastre contin instructiuni de preparare pas cu pas, cat si fotografii sau video. .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu