luni, 28 iunie 2010

Ciorbă grecească de pasăre

 Ciorbă grecească de pasăre -- reteta culinara, mod de preparare, impresii, recenzii, opinii si pareri personale in urma prepararii.

Ingrediente:
Măruntaie şi carne din spate, cu mai mult os, de la pui sau de la altă pasăre, morcov, pătrunjel, ţelină (în total, circa 300 g), 1 ceapă mijlocie, 30 g orez, 1 lămîie, 1 gălbenuş, 100 ml smîntînă sau 200 ml iaurt, pătrunjel, sare.

Mod de preparare:
Carnea, tăiată în bucăţele, se pune în 3 l de apă rece, împreună cu o linguriţă rasă de sare, lăsîndu-se să stea 15 minute deoparte, ca să treacă în apă cît mai multe substanţe hrănitoare, pentru a-i da ciorbei un gust mai bun, apoi se pune pe foc. Cînd clocoteşte, se adaugă zarzavatul şi ceapa, tăiate în sferturi, se lasă să fiarbă la foc mic, acoperite, pînă cînd se înmoaie bine toate, şi apoi se strecoară. Se pune orezul, amestecînd bine, ca să nu se lipească de fundul oalei, şi se fierbe 20 minute. În supă, se adaugă carnea (fără zarzavaturi), completînd pînă la 2 l de apă, dacă a scăzut, şi se adaugă o linguriţă cu vîrf de “Vegeta”, lăsînd să mai fiarbă cîteva clocote. Se ia apoi de pe foc, se potriveşte gustul cu sare şi zeamă de lămîie (specificul ei) şi se drege cu gălbenuş şi smîntînă sau iaurt. Pentru aromă, se pune pătrunjel tăiat mărunt.

Despre blog

Bine ati venit pe blogul nostru cu retete culinare preparate acasa. Blogul nostru contine o colectie de retete culinare romanesti si din intrega lume. Aceste retete pot fii gatite de orice gospodina, in propria bucatarie, deoarece retetele noastre contin instructiuni de preparare pas cu pas, cat si fotografii sau video. .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu