luni, 28 iunie 2010

Vinete umplute

Ingrediente:
6 vinete, 6 cepe mici, 2 morcovi, 2 radacini pastirnac, sare, 2 radacini patrunjel, 2 capatini usturoi, 1 legatura verdeata, 1 telina, 1 pahar ulei, 1 kg. rosii

Mod de preparare:
Vinetele se curata de coaja, se taie in jumatate pe lungime, se scoate miezul, se oparesc in apa clocotita cu sare si se lasa deoparte. Se curata restul de legume, radacinoasele se dau pe razatoarea mare, ceapa se toaca, usturoiul se piseaza, iar miezul de vinete se toaca. Toate se pun sa se inabuse in 1/2 pahar de ulei si putina apa. Amestecul se sareaza si pipereaza dupa gust, se adauga verdeata tocata si cu el se umplu jumatatile de vinete. Acestea se aseaza intr-o tava, se pun peste si printre ele felii de rosii, se toarna uleiul ramas si se da la cuptor. Sint gata cind scade bine sosul. Se servesc reci.
-->
Despre blog

Bine ati venit pe blogul nostru cu retete culinare preparate acasa. Blogul nostru contine o colectie de retete culinare romanesti si din intrega lume. Aceste retete pot fii gatite de orice gospodina, in propria bucatarie, deoarece retetele noastre contin instructiuni de preparare pas cu pas, cat si fotografii sau video. .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu