duminică, 4 iulie 2010

Ciorba de loboda

Reteta ciorba de loboda
Pentru ciorba de loboda avem nevoie de: 1/2 kg loboda, 1/2 l bors, zeama sau sare de lamiie, sau otet, 1 ceapa mica, un virf de cutit de piper, 4-5 catei de usturoi, leustean, 1 galbenus, 100 ml smintina sau iaurt, sare.

Cum se prepara ciorba de loboda:
Loboda se spala, fara sa se rupa frunzele, in 2-3 ape; apoi se rup frunzele si virfurile fragede, se iau manunchi, se taie felii mai late care se vor pune in 1 1/2 l apa clocotita, impreuna cu ceapa taiata marunt si se vor fierbe circa 30 minute. Ciorba se acreste cu bors sau cu alta substanta acra. Se poate pune si o lingurita cu virf de “Vegeta” sau un virf de cutit de piper, se adauga sare cit mai este necesar si 1-2 linguri cu untdelemn in care se pune un virf de boia dulce. Se poate drege ca si ciorba de salata, apoi se sareaza si, pentru aroma, se adauga usturoi tocat si leustean.

Despre blog

Bine ati venit pe blogul nostru cu retete culinare preparate acasa. Blogul nostru contine o colectie de retete culinare romanesti si din intrega lume. Aceste retete pot fii gatite de orice gospodina, in propria bucatarie, deoarece retetele noastre contin instructiuni de preparare pas cu pas, cat si fotografii sau video. .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu