duminică, 4 iulie 2010

Ciorba de tarhon

Reteta ciorba de tarhon
Pentru ciorba de tarhon avem nevoie de: maruntaie de pasare, sau piept de vita, morcov, patrunjel, telina, 1 ceapa mijlocie, 20 g orez, 1 galbenus, 100 ml smintina sau iaurt, 2 linguri de untdelemn, bors, zeama sau sare de lamiie, sau otet, tarhon, sare.

Cum se prepara ciorba de tarhon:
Carnea , taiata in bucatele, se pune la fiert in 2-3 l apa rece (depinde cit este de batrina carnea; daca fierbe mai mult ciorba scade).Zarzavatul si ceapa, rase prin razatoarea cu gauri mari, se calesc 2 minute in untdelemn, apoi se adauga in supa, impreuna cu o lingurita rasa de sare.Cind toate sint aproape fierte, se pune orezul, se amesteca bine ca acesta sa nu se prinda de fundul oalei si se lasa sa fiarba circa 30 minute; apoi ciorba se acreste dupa gust.Daca s-a acrit cu bors, se lasa sa mai fiarba citeva clocote si apoi se ia de pe foc, se drege, ca si ciorbele precedente si se sareaza.Pentru aroma, se adauga o lingurita cu virf de tarhon taiat marunt.Se poate pregati la fel, fara carne.

Despre blog

Bine ati venit pe blogul nostru cu retete culinare preparate acasa. Blogul nostru contine o colectie de retete culinare romanesti si din intrega lume. Aceste retete pot fii gatite de orice gospodina, in propria bucatarie, deoarece retetele noastre contin instructiuni de preparare pas cu pas, cat si fotografii sau video. .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu