vineri, 2 iulie 2010

Supa-crema de ciuperci

Ingrediente:
500 g ciuperci, 1 cubulet de unt (15 g), 1/2 de telina, 1 ceapa medie, 1 catel de usturoi, 2 linguri rase amidon, 600 ml supa (1/3 din cantitate se poate inlocui cu lapte), piper, 1/2 lingurita de cimbru, 1 lingura de patrunjel taiat marunt (optional)

Mod de preparare:
Se taie cubulete ceapa si telina. Intr-o oala de 3 l se topeste untul la foc mediu si se adauga ceapa, telina si putina apa, cam 50 ml. Se calesc 10 minute amestecand din cand in cand, pana ceapa devine translucida. Se adauga ciupercile taiate felii si jumatate din supa. Se lasa sa fiarba la foc mediu circa 30 de minute. Se dizolva amidonul cu cateva linguri de supa si se adauga in oala. Se pune cimbrul si restul de supa. Se mai lasa sa fiarba 5 minute pana se ingroase putin. Se potriveste de sare si piper. Se lasa sa se raceasca putin apoi se pune in blender si se face crema. Daca este prea groasa se mai adauga supa sau lapte. Se serveste calda, eventual ornata cu patrunjel.

Despre blog

Bine ati venit pe blogul nostru cu retete culinare preparate acasa. Blogul nostru contine o colectie de retete culinare romanesti si din intrega lume. Aceste retete pot fii gatite de orice gospodina, in propria bucatarie, deoarece retetele noastre contin instructiuni de preparare pas cu pas, cat si fotografii sau video. .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu