vineri, 2 iulie 2010

Supa-crema de legume

Ingrediente:
1 ceapa mare, 15 ml ulei, 1/2 de telina, 1 morcov mare, 1 radacina patrunjel, 1 lingura de patrunjel verde taiat marunt (optional), sare, piper

Mod de preparare:
Se taie ceapa julienne. Se incinge uleiul intr-o tigaie si se caleste ceapa. Se spala si se curata legumele. Se taie julienne sau in cubulete de aceeasi marime. Intr-o oala de 3 l se pun legumele si ceapa calita la fiert, la foc mediu-mare. Se potriveste de sare si piper. Se lasa sa clocoteasca la foc mediu aproximativ 20 de minute, pana se fierb toate legumele. Consistenta trebuie sa fie cea a unei ciorbe normale. Se lasa sa se raceasca putin apoi se pune in blender si se face crema. Daca este prea groasa se mai adauga zeama. Se serveste calda, eventual ornata cu patrunjel.

Despre blog

Bine ati venit pe blogul nostru cu retete culinare preparate acasa. Blogul nostru contine o colectie de retete culinare romanesti si din intrega lume. Aceste retete pot fii gatite de orice gospodina, in propria bucatarie, deoarece retetele noastre contin instructiuni de preparare pas cu pas, cat si fotografii sau video. .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu