vineri, 2 iulie 2010

Supa cu galuste de gris

Supa de pui cu galuste de gris
Ingrediente (4 Porţii):
Pentru supă:
800 g carne de pui
1 ceapă
2 morcovi
1 ţelină mică
1 ardei gras
3 cartofi mici
1 legătură pătrunjel

Pentru găluşte:
50 ml ulei
120 g griş
2 ouă
1 vârf cuţit de bicarbonat de sodiu, sare






Modul de preparare:
Se spală bine carnea de pui. Se pune apoi la fiert în 3 litri de apă. Se spumează ori de câte ori este nevoie.
Se curăţă legumele, se spală şi se toacă cubuleţe.
Se adaugă în supă, împreună cu o lingură de sare şi se lasă să fiarbă la foc moderat.
Într-un castron se bat ouăle cu un praf de sare, cu bicarbonatul și cu cele 2 linguriţe de ulei, apoi se adaugă grişul în ploaie. Se amestecă până când se încorporează. Compoziţia este moale la început,iar după 10-15 minute devine din ce în ce mai densă.
Când legumele sunt aproape fierte, se scot legumele pe o farfurie și se strecoară supa.
Se lasă la foc mic să fiarbă ușor şi se pun găluştele cu linguriţa, care trebuie să fie înmuiată în supa fierbinte după fiecare gălușcă.
Se lasă să fiarbă până ce găluştele îşi măresc volumul şi devin moi şi pufoase.
Când sunt gata, se potriveşte supa de sare, dacă mai este nevoie şi se adaugă pătrunjelul proaspăt tocat.
Despre blog

Bine ati venit pe blogul nostru cu retete culinare preparate acasa. Blogul nostru contine o colectie de retete culinare romanesti si din intrega lume. Aceste retete pot fii gatite de orice gospodina, in propria bucatarie, deoarece retetele noastre contin instructiuni de preparare pas cu pas, cat si fotografii sau video. .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu