vineri, 2 iulie 2010

Supa cu taitei

Ingrediente:
zarzavaturi de supa

Pentru taitei:
300 g făină, 2 ouă, 2 linguri apă, sare.
Mod de preparare:
Se face un aluat de tăiţei. Se întinde cu sucitorul pe masa de aluat o foaie de grosimea unei muchii de cuţit şi se lasă puţin să se zbicească, fără să se usuce de tot. Se face sul şi se taie fin cu un cuţit ascuţit. Se resfiră uşor cu mâna şi se lasă să se usuce bine înainte de a fi întrebuinţaţi. Este bine să fie pregătiţi cu o zi mai înainte. Se pune la fiert supa într-o cratiţă şi când clocoteşte, se dă drumul tăiţeilor. Se trage cratiţa pe foc mic şi se fierb un sfert de oră.

Din acelasi aluat se pot face patratele care se fierb la fel ca tăiţeii sau gogosele de aluat. Cu o formă mică cât un ban se taie mici rotocoale, care se rumenesc într-o cratiţă în untură multă. Se servesc cu supa la masă.

Despre blog

Bine ati venit pe blogul nostru cu retete culinare preparate acasa. Blogul nostru contine o colectie de retete culinare romanesti si din intrega lume. Aceste retete pot fii gatite de orice gospodina, in propria bucatarie, deoarece retetele noastre contin instructiuni de preparare pas cu pas, cat si fotografii sau video. .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu