vineri, 2 iulie 2010

Supa de linte si pui

Ingrediente:
1 cubulet de unt (25 g), 1 morcov mare, 1 ceapa medie, 1/2 de telina, 100 g ciuperci, 2 linguri de vin alb sec, 1 l supa de pui, 100 g linte (1/2 pahar de 250g), 200 g pui, 1 frunza de dafin, 1 lingurita de cimbru

Mod de preparare:
Se taie cubulete ceapa, morcovul, telina, ciupercile. Intr-o oala de 3 l se topeste untul la foc mediu si se adauga legumele taiate si putina apa, cam 50 ml. Se calesc 5 minute pana incep sa se inmoaie, amestecand din cand in cand. Se adauga supa, vinul, dafinul si cimbrul. Se da focul la mic, se acopera oala si se lasa sa fiarba cam 30 de minute pana se inmoaie legumele. Intr-o tigaie de teflon se frige puiul dat cu putina sare. Se taie in bucatele de 2–3 cm. Se pune si lintea in oala de supa si se lasa inca 40 de minute sa fiarba, tot cu capac. Se verifica din cand in cand sa nu scada prea mult si se completeaza cu apa daca este nevoie. Nu puneti sare decat spre sfarsit dupa ce o gustati, pentru ca in general, supa e deja sarata. Se verifica daca lintea e fiarta. Se adauga si puiul taiat si se mai lasa sa dea intr-un clocot.

Despre blog

Bine ati venit pe blogul nostru cu retete culinare preparate acasa. Blogul nostru contine o colectie de retete culinare romanesti si din intrega lume. Aceste retete pot fii gatite de orice gospodina, in propria bucatarie, deoarece retetele noastre contin instructiuni de preparare pas cu pas, cat si fotografii sau video. .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu