Bors cu mere si legume |
3 mere (450 g)
1 morcov (50 g)
1 țelină mică (80 g)
1 cartof (100 g)
1 ceapă
1 sfeclă roşie mijlocie
2 linguri orez
1 lingură ulei de măsline
½ l borş proaspăt
1 legătură verdeață
sare
Mod de preparare:
1.Curăţați şi spălaţi morcovul, țelina, cartoful şi ceapa. Tăiaţi țelina în bastonaşe subțiri, morcovul în cubulețe de 1 cm, cartofii în cuburi mari şi ceapa mărunt. Curăţaţi sfecla de coajă şi o tăiaţi în cuburi. Înăbuşiţi legumele cu uleiul şi apă, apoi stingeţi cu 1,5 litri apă fierbinte.
2.Alegeţi şi spălaţi orezul. Decojiţi merele şi le îndepărtaţi caseta semințelor, apoi le tăiaţi după preferință, în felioare sau cuburi. După ce legumele au fiert timp de 5 minute, puneţi orezul şi merele. Acoperiţi oala parţial, cu un capac şi fierbeţi legumele împreună cu orezul, pentru încă 10 minute.
3.Adăugaţi borşul fiert în prealabil şi lăsaţi să dea în 2 – 3 clocote. Săraţi ciorba după indicaţia medicului, stingi focul şi presăraţi verdeaţa tocată fin.
Durată: aprox. 60 minute
Complexitate: avansat
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu