sâmbătă, 21 ianuarie 2012

Hyderabadi Birmani vegetarian

1 si 1/2 ceasca de orez basmati, spalat si muiat in apa 30 minute, 200 g de cartofi curatati si taiati felii, 200 g de morcovi curatati si feliati, 50 g de anacardi, 50 g de mandorle arse si curatate, 25 g de smochine, 25 g de cirese glasate, 100 g de ceapa taiata fin, 4 ardei iuti verzi feliati, 1 lingurita de pasta de zenzero si usturoi, 1/2 lingurita de pulbere de cucurma, 1lingurita de praf de ardei iute rosu, 1 ceasca de iaurt, 1 lingurita de zaferan, 2 linguri de lapte, 1/3 ceasca de frunze de menta taiate, 1/3 ceasca frunze de coriandru taiate, 6 cardamoni verzi, 2 cardamoni negri, 6 cuisoare, 1 baston de scortisoara impartit in 4 parti, 3 frunze de laur, o picatura de macis, apa de trandafiri daca este necesar, 120 g de Ghee, sare, un pic de pasta de porumb pentru a sigila bordurile tigaii.

Puneti orezul lasat la muiat intr-o tigaie si adaugati 3 cesti de apa, 3 cardamoni verzi, 1 negru, 3 cuisoare, 2 bucati de scortisoara si 1 foaie de dafin. Incepeti sa fierbeti orezul pana la coacere completa. Strecurati si puneti de-o parte. Bateti iaurtul intr-un castron si impartiti in doua parti egale. Topiti zaferanul in lapte si adaugati o parte din preparatul de iaurt. Incalziti Ghee intr-o tigaie, si adaugati cardamonii verzi ramasi, cei negri si cuisoarele, scortisoara, frunzele de laur, macisul si saltati la foc mediu pana cand incepe sa explodeze. Adaugati cepele si auriti-le, adaugati ardeii verzi, zenzero, usturoiul si saltati tigaia un minut. Acum adaugati cucurma, amestecati, adaugati legumele taiate fin si amestecati un minut. Acum adaugati partea ramasa de iaurt simplu, amestecati, adaugati 2/3 din ceasca de apa, fierbeti pana cand legumele sunt fierte. Cand legumele sunt fierte adaugati fructele uscate si alunele.

Pentru a continua: in tigaia cu legumele fierte, varsati un pic din preparatul de zaferan si iaurt, menta si coriandru. Apoi acoperti cu jumatate din orez si din nou varsati preparatul de zaferan si iaurt ramas, acoperiti totul cu orezul ramas. Puneti o panza umeda deasupra, acoperti cu un capac si sigilati bordul cu pasta de faina de porumb.

Puneti oala sigilata in cuptor 15 - 20 de minute. Extrageti din cuptor si serviti cald.

Despre blog

Bine ati venit pe blogul nostru cu retete culinare preparate acasa. Blogul nostru contine o colectie de retete culinare romanesti si din intrega lume. Aceste retete pot fii gatite de orice gospodina, in propria bucatarie, deoarece retetele noastre contin instructiuni de preparare pas cu pas, cat si fotografii sau video. .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu