sâmbătă, 21 ianuarie 2012

Birmani Vegetarian

Pentru marinare: 1 ceasca iaurt, sare, 2 ardei picanti verzi taiati, 1 lingurita de pasta de usturoi proaspat, 1 lingurita de pasta de ghimbir proaspat, 2 lingurite de frunze de manta proaspete taiate, 2 lingurite frunze de coriandru, 2 cesti de legume asortate taiate in dungi (fasole verde, mazare, morcovi, conopida, etc).

Pentru orez: 3 cesti de orez, 2 tomate taiate, 1 lingurita de praf de chimen proaspat, 1 lingurita de boia de ardei iute, 1 lingurita de praf de cuisoare, 1 lingurita de praf de scortisoara, 1 lingurita de anacardi taiat, 1 baston de scortisoara rupt, 2 cuisoare, 2 cardamoni, 2 cepe medii felii, 2 linguri de Ghee, o piscatura de sofran, 2 lingurite de lapte, 1 ceasca de felii de ceapa fripte pentru garnitura,
1/2 ceasca de menta taiata si foi de coriandru pentru garnitura.

Amestecati impreuna toate ingredientele pentru marinare, adaugati legumele si lasati sa se marineze o ora.

Incalziti untul intr-o tigaie si adaugati anacardi, scortisoara, cardamonul si cuisoarele. Coaceti 15 secunde si adaugati ceapa felii. Cand ceapa devine transparenta, adaugati legumele marinate si fara a adauga apa, fierbeti legumele la foc mediu pana masala este gata, aroma se degaja si legumele sunt complet fierte. Masala se va reduce si va pierde intreaga umiditate. Puneti de-o parte. Spalati orezul si coaceti-l la vapori. Topiti zaferanul in lapte. Acum luati cam o ceasca de orez copt si adaugati zaferanul. Adaugati acest orez colorat la restul orezului fiert, astfel incat veti avea dungi portocalii in orez. Intr-un platou asezati acest orez pe fund, varsati legumele deasupra si intindeti bine. Acoperiti cu o folie platoul si puneti la cuptor la 150 de grade C cam 20 minute. Dati de o parte folia si serviti cald, garnisit cu plantele taiate si ceapa fripta.

Despre blog

Bine ati venit pe blogul nostru cu retete culinare preparate acasa. Blogul nostru contine o colectie de retete culinare romanesti si din intrega lume. Aceste retete pot fii gatite de orice gospodina, in propria bucatarie, deoarece retetele noastre contin instructiuni de preparare pas cu pas, cat si fotografii sau video. .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu