vineri, 17 februarie 2012

Pireu de cartofi

piure de cartofi
Pentru pireu de cartofi este nevoie de:
1/2 kg cartofi
1 lingurita unt
2-3 linguri lapte
sare.














Modul de preparare a pirului de cartofi:
Cartofii curatati de coaja se fierb intregi sau taiati in jumatate in apa clocoita cu sare. In bucata mare isi vor pastra mai bine substantele nutritive. Apa in care fierb se intrebuinteaza pentru orice supa. Se fierb circa 20 minute. Se incearca cu furculita si daca intra usor in ei, sunt gata. Se scurge apa si cat sunt fierbinti se zdrobesc bine cu furculita, apoi se pune untul si laptele si se bat bine tot cu furculita pana se albesc si se freaca ca o spuma; se servesc imediat. Nu este bine sa astepte prea mult, se depreciaza. La pireul de cartofi se poate adauga conopida, dovlecel sau telina, fierte, cam jumatate din cantitatea de cartofi; se bat bine impreuna; se adauga untul si laptele in aceiasi cantitate. Se servesc la fel.
Tot la pireu se poate adauga o lingura de ceapa calita cu untul 1 min ca sa-si dezvolte aroma. Lapte nu se mai pune.

Despre blog

Bine ati venit pe blogul nostru cu retete culinare preparate acasa. Blogul nostru contine o colectie de retete culinare romanesti si din intrega lume. Aceste retete pot fii gatite de orice gospodina, in propria bucatarie, deoarece retetele noastre contin instructiuni de preparare pas cu pas, cat si fotografii sau video. .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu