Drob de miel |
Maruntaiele de la miel se curata sa nu aibe fire de par, se spala repede la un jet de apa, fara sa se tina in apa. Ceapa tocata se caleste in 4 linguri de ulei 1 minut, ca sa-si dezvolte aoma, se pun maruntaiele taiate bucatele , sare, piper, se prajesc inabusit la foc mic pana scade apa proprie. Reci, o parte se trec prin masina, impreuna cu franzela inmuiata in apa si bine stoarsa. La tocatura se adauga, smantana, untul, ceapa verde, usturoiul, patrunjelul si mararul tocate marunt. Se potriveste de sare si piper se pun ouale si se amesteca bine. Intr-o cratita unsa cu ulei se intinde praporele de miel (care a fost tinutin apa sa nu se usuce) , se pune compozitia, iar in mijlocul compozitiei oua fierte, unul langa altul, pe lungimea tavii. Se aduc marginile praporelui peste tocatura si se da la cuptor 20 minute sa se rumeneasca. Daca nu ajunge praporele, se poate completa cu o foaie de aluat pentru taiei. Se pune deasupra pentru ca drobul sa nu se usuce la copt.
Aceasta reteta de drub puteti sa o faceti si din ficat de porc sau pui, inlocuind prapurele cu o foaie de aluat pentru taitei.
Termeni de cautare:
- drob reteta
- drob de miel reteta cu smantana
- drob de miel
- reteta drob de miel
- drob de miel reteta
- drob de miel traditional
- drob de miel fara prapure
- drob de miel pentru paste
- drob de miel fara prapure
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu