miercuri, 2 mai 2012

Mancare de carne de oaie cu sos de marar

Pentru mancarea de carne de oaie cu sos de marar este nevoie de urmatoarele ingrediente:
1/2 carne de oaie
1 ceapa mare(100g)
boia
4-5 linguri ulei
3-4 linguri vin
2 linguri bulion
1 lingurita cu varf faina
1 lingura marar tocat
lamaie, patrunjel, piper

Carnea de oaie din pulpa mai slaba se taie bucati mai mari, apoi se toarna peste ea 1/2 l apa clocotita cu 2 linguri otet, ca sa-i dispara mirosul specific; se pune in strecuratoare sa se scurga. Cine agreeaza mirosul de oaie, nu trebuie sa o opareasca. Ceapa tocata marunt se caleste in ulei 2 minute, se pune un varf de lingurita boia sau pasta de ardei si imediat carnea oparita sau neoparita. Se fierbe cu capac, adaugand cate putina apa, pana este bine fiarta. Atunci se pune faina frecata cu vinul, bulionul si apa cat este necesar ca sa se formeze un sos nu prea gros. Se potriveste de sare, se pune mararul si se acreste cu zeama de lamaie dupa gust.
Se mai da cateva clocote apoi se serveste cu garnitura de cartofi, orez, macaroane.

Despre blog

Bine ati venit pe blogul nostru cu retete culinare preparate acasa. Blogul nostru contine o colectie de retete culinare romanesti si din intrega lume. Aceste retete pot fii gatite de orice gospodina, in propria bucatarie, deoarece retetele noastre contin instructiuni de preparare pas cu pas, cat si fotografii sau video. .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu