vineri, 11 mai 2012

Cotlete de porc cu mere şi varza

Cotlete de porc cu mere şi varza este o reteta simpla, delicioasa, care se prepara in aproximativ 60 de minute.

Ingrediente necesare pentru 4 portii de cotlet de porc cu mere si varza:
4 cotlete de porc, 2 mere, 1/2 varza, 1 portocala, 4 linguri margarina, 1 lingurita cimbru, piper, sare.

Mod de preparare:
Curatati varza de cotor si frunzele exterioare vestede. O spalati, o taiati fideluta, o frecati cu putina sare şi o caliti cu 2 linguri de margarina. Turnati câte putina apa si o fierbeti acoperit timp de 20 de minute, împreună cu 1/2 lingurita de cimbru, timp în care pregatiti celelalte ingrediente.
Spalati cotletele, le usucati cu un servet, le sarati şi le presarati cu cimbru, sare şi piper. Tăiaţi portocala în jumătate şi o stoarceţi.
Topiti într-o tigaie margarina ramasa. Prajiti cotletele pe o parte, apoi le întoarceti şi turnati zeama de portocala. Cand s-a pătruns bine, scoateti carnea pe o farfurie şi o pastrati la cald.
Când varza este gata, curatati merele de coaja si le taiati în felii groase. Le prajiti putin în margarina rămasa de la cotlete, astfel încât să nu se înmoaie prea tare, ci să prinda numai o crusta.
Repartizati cotletele, merele şi varza în 4 farfurii si, dacă doriti, le stropiti cu margarina in care ati calit merele.
-->
Despre blog

Bine ati venit pe blogul nostru cu retete culinare preparate acasa. Blogul nostru contine o colectie de retete culinare romanesti si din intrega lume. Aceste retete pot fii gatite de orice gospodina, in propria bucatarie, deoarece retetele noastre contin instructiuni de preparare pas cu pas, cat si fotografii sau video. .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu