Ardei umpluti cu macrou - reteta culinara, mod de preparare, comentarii si instructiuni pentru gatit.
Ardei umpluti cu macrou |
12 ardei grasi (de preferintă de culori diferite), 1 kg macrou , 8-10 măsline, 150 ml ulei, 2-3 linguri zeamă de lămâie, 1 lingură mustar, sare, facultativ 1 lingurita de ceapă verde tăiată foarte fin.
Mod de preparare:
Spălati pestele și îl puneti la fiert într-o cratită în care clocoteste apa cu 1 lingurită de sare. Lăsati să fiarbă 25-30 de minute la foc mic. Între timp tăiati ardeii în două pe lung și îi curătati de seminte. Preparati o maioneză de post din ulei, sare, mustar, zeamă de lămâie si ceapă verde.
Când macroul este gata, îl lăsati să se răcească putin, apoi îl scoateti din apă, îl dezoseti, îl tăiati bucătele și îl amestecati cu jumătate din maioneza pregătită. Cu această compozitie umpleti jumătătile de ardei si acoperiti cu restul de maioneză. Ornati cu măsline.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu