duminică, 25 noiembrie 2012

Budinca de cartofi

Budinca de cartofi - reteta culinara, mod de preparare, comentarii si instructiuni pentru gatit.

Ingrediente (6 Porţii):
300 g cartofi
1 lingură rasă făină
1 lingurită unt
50 ml lapte
1/4 ou
100 g brânză de vaci
20 g pesmet 

putină sare







Mod de preparare:
Fierbeți cartofii în coajă, după care îi curățați. După ce s-au răcit, îi tăiați felii sau cubulețe. Desfaceți făina în puțină apă rece, puneți puțină sare, apoi adăugați peste ea laptele fierbinte amestecând repede, să nu se formeze cocoloașe.
Puneți vasul la foc mic până se îngroașă sosul, continuând să amestecați. Lăsați să se răcească, apoi adăugați în sos oul crud, cartofii și jumătate din cantitatea de brânză de vaci mărunțită bine. Omogenizați compoziția și o turnați într-o formă de sticlă termorezistentă sau într-o cratiță unsă cu unt și presărată cu pesmet sau tapetată cu hârtie de copt.
Deasupra presărați restul de brânză. Așezați forma cu budinca pe o cratiță cu apă fierbinte și introduceți cu totul în cuptor.
Despre blog

Bine ati venit pe blogul nostru cu retete culinare preparate acasa. Blogul nostru contine o colectie de retete culinare romanesti si din intrega lume. Aceste retete pot fii gatite de orice gospodina, in propria bucatarie, deoarece retetele noastre contin instructiuni de preparare pas cu pas, cat si fotografii sau video. .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu