duminică, 18 noiembrie 2012

Musaca de varza acra

Musaca de varza acra - reteta culinara, mod de preparare, comentarii si instructiuni pentru gatit.

Ingrediente necesare pentru musaca de varza acra:
1,5 kg varza acra, 1/2 kg carne de porc, oaie ,vita sau de pasare grasa, 100 g ceapa, 100 ml ulei, 100 g orez, o foaie de dafin,  piper, ienibahar, cimbru, marar, smintina.

Mod de preparare:
Ceapa taiata marunt se caleste in tot untdelemnul, direct in oala sub presiune, numai un minut, se adauga carnea tocata, se amesteca 2 minute, ca sa se coaguleze la suprafata, apoi se pune varza taiata, condimentele, cimbru, marar, o foaie de dafin si 1/2 l apa fierbinte; se amesteca bine totul,se inchide oala cu capacul si se lasa sa fiarba la foc mic, cca o ora.Se ia, apoi, de pe foc, se lasa sa se raceasca sau se raceste in apa rece ca sa se poata scoate capacul;se adauga orezul spalat (nefiert), se amesteca bine cu varza si carnea.Dupa aceea, se pune capacul, se pune pe foc si se lasa inca cca 15 minute, la foc mijlociu, ca sa fiarba si orezul, care va incorpora tot lichidul ramas in oala.Musacaua va avea acelasi gust ca si cind fiecare ar fi fiert separat.Se serveste simpla sau cu smintina, la masa.
Despre blog

Bine ati venit pe blogul nostru cu retete culinare preparate acasa. Blogul nostru contine o colectie de retete culinare romanesti si din intrega lume. Aceste retete pot fii gatite de orice gospodina, in propria bucatarie, deoarece retetele noastre contin instructiuni de preparare pas cu pas, cat si fotografii sau video. .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu