luni, 10 decembrie 2012

Cornul abundentei cu afine

Cornul abundentei cu afine - reteta culinara, mod de preparare, comentarii si instructiuni pentru gatit.

Cornul abundentei cu afine

Ingrediente (10 portii de cornul abundentei cu afine):
baton de vanilie 1 buc, foietaj Aro 800 g, afine proaspete 400 g, frisca 150 ml, lapte 500 ml, zahar 75 g, galbenus (4 buc.) 80 g, amidon 30 g

Mod de preparare:
Se întinde foietajul în strat de 1 cm si se lasa la rece.
Separat preparam crema de vanilie astfel: într-un vas adaugam laptele si batonul de vanilie si le fierbem la foc mic.
La primul clocot se adauga galbenusurile amestecate cu zaharul si amidonul.
Compozitia obsisnuta se fierbe pâna devine consistenta si omogena amestecând continuu.
Dupa ce se raceste se amesteca cu frisca batuta obtinânduse crema de vanilie cu frisca.
Pe un sablon construit din folie de aluminiu asezam foietajul taiat sub forma de cordon.
Se tapeteaza cu ou pe toata suprafat…a si se coace la 180ºC timp de 30 de minute.
Cornul astfel obtitnut se raceste, se umple cu crema de vanilie cu frisca si afine proaspete.
Decoram cu frunze de menta si servim cu sos de zmeura sau vanilie.
Despre blog

Bine ati venit pe blogul nostru cu retete culinare preparate acasa. Blogul nostru contine o colectie de retete culinare romanesti si din intrega lume. Aceste retete pot fii gatite de orice gospodina, in propria bucatarie, deoarece retetele noastre contin instructiuni de preparare pas cu pas, cat si fotografii sau video. .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu