duminică, 9 decembrie 2012

Prajitura cu visine

Prajitura cu visine - reteta prajitura, mod de preparare, comentarii si instructiuni pentru gatit.
Ingrediente:
500 g visine, 150 g zahar, 250 g frisca, coaja de la o lamaie, 300 g alune, scortisoara, 160 g unt, 1 pachet zahar vanilat, 6 oua, 4 linguri vin alb, 2 linguri faina.

Modul de preparare:

Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara pina cind amestecul devine cremos . Se separa galbenusurile de albusuri si se adauga in compozitie treptat. Separat se amesteca albusurile cu zaharul pina se formeaza o crema. Se unge o tava de tarta rutunda cu unt si se pudreaza cu faina. Se spala si se scot samburii la visine. Se adauga in compozitie alunele, vinul si jumatate din visine, apoi crema si se toarna in forma. Se da la cuptor dupa ce acesta este incins si se lasa cca 45 min. Dupa ce se raceste se pune pe un platou se adauga frisca si se orneaza cu restul de visine.
Despre blog

Bine ati venit pe blogul nostru cu retete culinare preparate acasa. Blogul nostru contine o colectie de retete culinare romanesti si din intrega lume. Aceste retete pot fii gatite de orice gospodina, in propria bucatarie, deoarece retetele noastre contin instructiuni de preparare pas cu pas, cat si fotografii sau video. .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu