duminică, 9 decembrie 2012

Prajitura “negresa”

Prajitura “negresa” - reteta prajitura, mod de preparare, comentarii si instructiuni pentru gatit.
Negresa cu nuca

Ingrediente:
500 g zahar, 200 g unt, 4 linguri cacao, 150 g lapte, 4 oua, 100 g nuci, 200 g faina, 1 praf de copt dizolvat in zeama de la o lamaie.

Modul de preparare:
Zaharul cu untul, laptele si doua linguri de cacao se topesc la foc mic, pina dau in clocot se scoate cca 100 g din aceasta compozitie si se pune deoparte. Ce ramane se lasa la racit apoi se adauga cele 4 galbenusuri pe rind frecin intruna. se bat albusurile spuma si se adauga alternativ cu faina si praful de copt dizolvat in lamaie, apoi nucile date prin masina. Se toarna aceasta compozitie intr-o tava unsa si tapetata cu faina. Se coace la foc potrivit pina se dezlipeste de pe margini. Compozitia lasata deoparte se pune pe foc cu cele doua linguri de cacao ramase pina da in 2-3 clocote. se scoate tava si imediat se toarna aceasta crema deasupra, se intinde bine cu un cutit si se da la rece.
Despre blog

Bine ati venit pe blogul nostru cu retete culinare preparate acasa. Blogul nostru contine o colectie de retete culinare romanesti si din intrega lume. Aceste retete pot fii gatite de orice gospodina, in propria bucatarie, deoarece retetele noastre contin instructiuni de preparare pas cu pas, cat si fotografii sau video. .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu