duminică, 9 decembrie 2012

Tort cu mere

Tort cu mere - reteta tort, mod de preparare, comentarii si instructiuni pentru gatit.

Ingrediente:
2 lamai, 250 g de unt sau margarina, 200 g zahar, 2 pachetele de zahar vanilat, 2 oua, 200 g de faina, 2 linguri de praf de copt, 100 g migdale macinate, 3 linguri de scortisoara, 1,5 kg de mere, 1/4 l de vin alb, 1 lingura de zahar pudra, 250 g de frisca.

Mod de preparare:
Se spala lamaile, se rade coaja si se stoarce zeama. Se amesteca untul cu 150 g de zahar si cu un pachetel de zahar vanilat. Se adauga si ouale si se amesteca, pana se obtine o crema . Se adauga pe rand faina, praful de copt, coaja de lamaie si se toarna 1/3 din aluat intr-o forma unsa in prealabil cu margarina. Amestecati migdalele cu scortisoara si presarati 1/3 din praf peste aluat. Se coace apoi aluatul cca 25 de minute in cuptor. Se scoate cu grija din forma si se lasa la racit. Aceasta operatie se mai repeta de doua ori, cu restul de aluat. Se spala merele, se taie in cerculete si se curata de samburi. Apoi se fierb cca 5 minute impreuna cu vinul, 250 ml apa, zeama de lamaie si 25 g de zahar. Dupa ce se racesc, feliile de mar se asaza pe primul blat, se acopera cu frisca amestecata cu zahar vanilat si cu restul de zahar. Cel de-al doilea blat se asaza peste compozitie si se repeta operatiunea. Deasupra il punem pe cel de-al treilea. Se orneaza tortul cu bucati de mere si frisca si se poate servi cu zahar pudra si scortisoara.
Despre blog

Bine ati venit pe blogul nostru cu retete culinare preparate acasa. Blogul nostru contine o colectie de retete culinare romanesti si din intrega lume. Aceste retete pot fii gatite de orice gospodina, in propria bucatarie, deoarece retetele noastre contin instructiuni de preparare pas cu pas, cat si fotografii sau video. .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu