sâmbătă, 20 decembrie 2014

Maioneza - Cum gatim maioneza de casa

Maioneza - se gaseste obligatoriu pe masa fiecaruia de Anul Nou. Aceasta este utilizata intr-o varietate de salate, inclusiv in salata de boeuf. Astazi a devenit la moda sa se pregateasca maioneza acasa. Am decis sa va spun cateva retete simple pentru a va ajuta sa gatiti popularul sos de maioneza acasa.

Maioneza din gabenusuri de ou

Maioneza din galbenusuri de ou

Majoritatea fac maioneza de casa, folosind un mixer sau blender. Eu propun sa fim de moda veche, si anume, sa amestecam maioneza cu telul sau lingura.

Ingrediente:
  • 2 galbenus de ou
  • 2 lingura de mustar
  • 1 varf de cutit de zahar
  • 1 varf de cutit de sare
  • 200-250 ml ulei
  • zeama de lamaie
Pentru prepararea maionezei avem nevoie de doua galbenusuri de ou, pe care le amestecam bine cu mustarul, sarea si zaharul. Se adauga uleiul strop cu strop, de fiecare data ce doza precedenta a fost corporata. Amestecarea maionezei se face in sensul acelor de de ceasornic, cu calm, cu miscare constanta. Pentru a face maioneza mai usoara, se adauga putina zeama de lamaie, otet de mere sau otet balsamic.

Maioneza din oua intregi 

Maioneza din oua intregi

Daca sunteti o femeie moderna si nu vreti sa preparate maioneza cu telul, va ofer o reteta care se prepara intr-un singur minut prin utilizarea blenderului

Ingrediente:
  • 1 ou
  • 150 ml ulei
  • 1 limgura de mustar cu varf
  • 1 lingurita suc de lamaie
  • sare dupa gust
Mod de preparare:
Maioneza cu blenderul se face foarte simplu. Este suficient sa puneti toate ingredientele intr-un recipent de stcla si sa porniti blenderul timp de 1 minut. Adaugati sare dupa gust si mai pornit blenderul pentru cateva secunde.

Maioneza din lapte fara ou

Maioneza din lapte fara ou

Daca va este frica de maioneza clasica de casa, din cauza prezentei oualor crude, puteti face o maioneza cu lapte. Este important sa se pastreze proportia dintre lapte si ulei de 1: 2.

Ingrediente:
  • Lapte 100 ml
  • 200 ml de ulei 
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 lingura mustat
  •   jumatate lingurită sare
Pentru a prepara maioneza avem nevoie de un blender pentru mixarea ingrdientelor.
Mixare lapte si ulei pentru maioneza

Intr-un vas de sticla se toarna laptele (preferabil la temperatura camerei) si uleiul. Introducem blenderul in vas pana compozitia devine o emulsie groasa. Se adauga sare, mustar si zeama de lamaie si se bate pentru inca 5 secunde. Surprinzator, chiar si făra oua se obtine o maioneza adevarata.

Maioneza cu ou fiert 

Maioneza cu ou fiert

 

  • galbenusurile de la 4 oua mari
  • 1 lingurita sare
  • zahar 1 lingurita
  • Ulei 400 de mililitri
  • o lingura otet de mere
  • o lingura mustar

Oua fierte la foc mediu
Se fierb 4 oua mari timp de 10 minute la foc mediu.

Galbenusuri de oua fierte
Se curata de coaja si se scot galbenusurille.

Galbenusuri de ou zdrobite cu furculita
 Galbenusurile de ou fiert se zdrobesc cu furculita, apoi se amestecă cu muştarul, sarea şi piperul.

Se adauga uleiul, picatura cu picătura, pana in momentul in care este incorporat, apoi se poate turna subţire continuu. Când uleiul a fost complet incorporat, se adauga zeama de lamaie.


Important:
Amintiti-va ca maioneza de casa poate fi tinuta in frigider timp de 4 zile. Daca aveti o maioneza gustoasa, felicitari, inseamna ca ati facut totul corect.
Despre blog

Bine ati venit pe blogul nostru cu retete culinare preparate acasa. Blogul nostru contine o colectie de retete culinare romanesti si din intrega lume. Aceste retete pot fii gatite de orice gospodina, in propria bucatarie, deoarece retetele noastre contin instructiuni de preparare pas cu pas, cat si fotografii sau video. .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu