Maioneza din gabenusuri de ou
Majoritatea fac maioneza de casa, folosind un mixer sau blender. Eu propun sa fim de moda veche, si anume, sa amestecam maioneza cu telul sau lingura.
Ingrediente:
- 2 galbenus de ou
- 2 lingura de mustar
- 1 varf de cutit de zahar
- 1 varf de cutit de sare
- 200-250 ml ulei
- zeama de lamaie
Maioneza din oua intregi
Daca sunteti o femeie moderna si nu vreti sa preparate maioneza cu telul, va ofer o reteta care se prepara intr-un singur minut prin utilizarea blenderului
Ingrediente:
- 1 ou
- 150 ml ulei
- 1 limgura de mustar cu varf
- 1 lingurita suc de lamaie
- sare dupa gust
Maioneza cu blenderul se face foarte simplu. Este suficient sa puneti toate ingredientele intr-un recipent de stcla si sa porniti blenderul timp de 1 minut. Adaugati sare dupa gust si mai pornit blenderul pentru cateva secunde.
Maioneza din lapte fara ou
Daca va este frica de maioneza clasica de casa, din cauza prezentei oualor crude, puteti face o maioneza cu lapte. Este important sa se pastreze proportia dintre lapte si ulei de 1: 2.
Ingrediente:
- Lapte 100 ml
- 200 ml de ulei
- 1 lingura zeama de lamaie
- 1 lingura mustat
- jumatate lingurită sare
Intr-un vas de sticla se toarna laptele (preferabil la temperatura camerei) si uleiul. Introducem blenderul in vas pana compozitia devine o emulsie groasa. Se adauga sare, mustar si zeama de lamaie si se bate pentru inca 5 secunde. Surprinzator, chiar si făra oua se obtine o maioneza adevarata.
Maioneza cu ou fiert
- galbenusurile de la 4 oua mari
- 1 lingurita sare
- zahar 1 lingurita
- Ulei 400 de mililitri
- o lingura otet de mere
- o lingura mustar
Se fierb 4 oua mari timp de 10 minute la foc mediu.
Se curata de coaja si se scot galbenusurille.
Galbenusurile de ou fiert se zdrobesc cu furculita, apoi se amestecă cu muştarul, sarea şi piperul.
Se adauga uleiul, picatura cu picătura, pana in momentul in care este incorporat, apoi se poate turna subţire continuu. Când uleiul a fost complet incorporat, se adauga zeama de lamaie.
Important:
Amintiti-va ca maioneza de casa poate fi tinuta in frigider timp de 4 zile. Daca aveti o maioneza gustoasa, felicitari, inseamna ca ati facut totul corect.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu