Reteta sos tzatziki
Tzatziki - sos de origine greceasca, realizat cu iaurt si castravete, care este, de obicei aromatizat cu usturoi si marar. Datorita gustului foarte special si versatilitati, grecii folosesc sosul tzatziki sa insoteasca cele mai multe feluri de mancare, de la peste si carne la salate.Acest sos sa raspandit si in zonele din apropierea greciei, chiar daca sub un alta denumire: in Bulgaria se numeste Tarator si in Irak Djadjik.
Ingrediente:
- 200 ml iaurt natural
- 200 ml smantana acra
- 1 castravete mare
- 4 catei de usturoi
- 2 linguri ulei de masline
- 3 crengute de marar
- sare dupa gust
Se amesteca iaurtul cu smantana. Se amesteca cu grija pana cand amestecul devine neted.
Se ia un castravete mare si se curata de coaja, apoi se freaca pe o razatoare mica. Se pune intr-o strecuratoare mica si se stoarce de apa cu spatele unei linguri, asa incat, apa sa nu strice textura cremoasa a sosului.
Se amesteca castravetele cu iaurtul si smantana, apoi se adauga usturoiul pisat, uleiul de masline, mararul tocat si sare dupa gust.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu