joi, 3 mai 2018

Cafeaua turceasca

Cafeaua turceasca - Cum se prepara cafeaua tuceasca

Cafeaua turceasca la nisip

Pentru o ceasca obisnuita de cafea, o lingura de cafea macinata fin, 1/2 lingurita de zahar si apa corespunzatoare.
 Apa se punne la incalzit intr-un ibric de arama sau aluminiu. In apa calda se amesteca zaharul si cafeaua si se pune ibricul pe o sursa de foc domoala - deoarece fierberea trebuie sa fie foarte lenta. De preferat este ca ibricul sa fie asezat intr-o tava cu nisip sau pe o tabla care sa aiba rol intermediar fata de flacara focului. In momentul in care se ridica spuma, se retrage ibricul de pe foc si se lasa deoparte 2-3 miute. Se repune pe foc si se repeta operatia inca de2-3 ori. La sfarsit se picura putina apa rece in ibric, se ia caimacul cafelei care se pune in cescute. Dupa ce zatul cafelei s-a depus pe fundul ibricului, se toarna cafeaua in cescute.
Despre blog

Bine ati venit pe blogul nostru cu retete culinare preparate acasa. Blogul nostru contine o colectie de retete culinare romanesti si din intrega lume. Aceste retete pot fii gatite de orice gospodina, in propria bucatarie, deoarece retetele noastre contin instructiuni de preparare pas cu pas, cat si fotografii sau video. .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu