Cafeaua turceasca - Cum se prepara cafeaua tuceasca
Pentru o ceasca obisnuita de cafea, o lingura de cafea macinata fin, 1/2 lingurita de zahar si apa corespunzatoare.
Apa se punne la incalzit intr-un ibric de arama sau aluminiu. In apa calda se amesteca zaharul si cafeaua si se pune ibricul pe o sursa de foc domoala - deoarece fierberea trebuie sa fie foarte lenta. De preferat este ca ibricul sa fie asezat intr-o tava cu nisip sau pe o tabla care sa aiba rol intermediar fata de flacara focului. In momentul in care se ridica spuma, se retrage ibricul de pe foc si se lasa deoparte 2-3 miute. Se repune pe foc si se repeta operatia inca de2-3 ori. La sfarsit se picura putina apa rece in ibric, se ia caimacul cafelei care se pune in cescute. Dupa ce zatul cafelei s-a depus pe fundul ibricului, se toarna cafeaua in cescute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu