luni, 28 iunie 2010

Ciorbă de fasole boabe cu gogonele murate

 Ciorbă de fasole boabe cu gogonele murate -- reteta culinara, mod de preparare, comentarii si instructiuni pentru gatit, impresii in urma prepararii.

Ingrediente:
1/4 kg fasole boabe, 3-4 gogonele murate, 1/2 l zeamă de gogonele, leuştean, 1 lingură de ulei, 1 morcov, 1 ceapă, sare, cimbru, 1 păstîrnac.

Mod de preparare:
Se spală fasolea, se lasă cîteva ore în apă rece, apoi se dă în clocot şi se aruncă în apă. Se umple oala cu apă rece şi se pune fasolea să fiarbă cu un păstîrnac curăţat şi spălat. Se adaugă puţină sare de la începutul fierberii, pentru ca boabele să rămînă întregi. Cînd fasolea s-a înmuiat, uşor se adaugă zarzavatul tăiat şi o crenguţă de cimbru. Se continuă fierberea pînă cînd morcovul se înmoaie, după care se acreşte ciorba cu zeama de la gogonelele murate (tocate) care au fiert separat, cel puţin un sfert de oră. Ciorba se parfumează cu leuştean tocat şi se adaugă o lingură de ulei odată cu zeama de gogo­nele. Se serveşte rece, cu mămăligă caldă şi ceapă de apă.

Despre blog

Bine ati venit pe blogul nostru cu retete culinare preparate acasa. Blogul nostru contine o colectie de retete culinare romanesti si din intrega lume. Aceste retete pot fii gatite de orice gospodina, in propria bucatarie, deoarece retetele noastre contin instructiuni de preparare pas cu pas, cat si fotografii sau video. .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu