duminică, 4 iulie 2010

Ciorba de ardei umpluti

Pentru ciorba de ardei umpluri avem nevoie de: 12 ardei grasi de marime potrivita, 500 g de carne, 60-80 g de orez, patrunjel, 1 ceapa potrivita, 1 ou, 3-4 morcovi, 2-3 radacini de patrunjel, sare, piper, bulion dupa gust.

Mod de preparare:
Carnea se da prin masina de tocat si se adauga ceapa taiata marunt, orezul bine spalat, oul, verdeata, sare si piper, dupa gust. Se amesteca bine compozitia. Ardeii se curata de cotor, avand grija sa ramana intregi, apoi se spala si se lasa sa se scurga. Se umplu ardeii cu compozitia de carne si se pun deoparte. Daca, totusi, vreun ardei se rupe, se taie cubulete si se pune in oala. Tot in oala se pun morcovii si radacinile de patrunjel curatati, spalati si taiati cubulete sau dati prin razatoare. Se adauga o ceasca cu apa si se lasa zarzavatul sa se inabuse. Apoi se completeaza cu apa si se lasa la fiert. Cand apa a inceput sa clocoteasca, se pun ardeii umpluti si se fierb vreo 15-20 de minute. Se adauga apoi bulion dupa gust, se mai gusta de sare, mai dam un clocot si servim cu smantana si patrunjel verde, tocat.

Despre blog

Bine ati venit pe blogul nostru cu retete culinare preparate acasa. Blogul nostru contine o colectie de retete culinare romanesti si din intrega lume. Aceste retete pot fii gatite de orice gospodina, in propria bucatarie, deoarece retetele noastre contin instructiuni de preparare pas cu pas, cat si fotografii sau video. .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu