duminică, 4 iulie 2010

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoar reteta
Ciorba de perisoare
Ingrediente 8 porţii ciorba de perisoare:
30 ml ulei
3 morcovi
½ țelină
1 rădăcină pătrunjel
1 ceapă mică
1 ardei verde
1 lămâie
sare






Amestec perisoare:
700 g carne de vită, tocată de două ori
120 g orez
1 ceapă medie
1 lingură făină
1 legătură pătrunjel
2 ouă, sare

Preparare ciorba de perisoare:
Toate zarzavaturile (ceapa, morcovii, telina si rădăcina de pătrunjel) se curătă si se taie rondele sau cubulețe. Se pun la călit în ulei într-o oală mare. Se acoperă apoi cu 2-3l de apă cu sare.
Se toacă mărunt ardeiul si se adaugă si el în supă. Se fierbe supa timp de 45 minute.
 Între timp se prepară perisoarele. Sunt câteva secrete care garantează reusita perisoarelor: carnea trebuie să fie dată prin masină de două ori pentru a fi foarte fină si să nu aibă multă grăsime, iar orezul folosit să fie perfect uscat, pentru ca perisoarele să nu se împrăstie în timpul fiertului.
Ceapa se dă si ea prin masina de tocat sau se poate da pe răzătoarea mica. Pătrunjelul se toacă mărunt.
Se amestecă într-un bol toate ingredientele pentru perisoare si se frământă bine. Cu mâinile ude se modelează apoi perisoare de dimensiunea unor nuci.
Când au fiert bine legumele, se adaugă în supă perisoarele una câte una.
Se lasă la fiert la foc mediu aproximativ 10 minute. Perisoarele fierte vor urca la suprafată. Cât timp fierb perisoarele se ia spuma din supă cu ajutorul unei spumiere.
La final se adaugă zeama de lamâie, se potriveste de sare si se serveste fierbinte cu smântână si cu pătrunjel sau leustean proaspăt.
Despre blog

Bine ati venit pe blogul nostru cu retete culinare preparate acasa. Blogul nostru contine o colectie de retete culinare romanesti si din intrega lume. Aceste retete pot fii gatite de orice gospodina, in propria bucatarie, deoarece retetele noastre contin instructiuni de preparare pas cu pas, cat si fotografii sau video. .

3 comentarii: